مجله سبز

ما رو دنبال کنید و پست ها ی جذاب بخونید و سطح دانش خودتون رو افزایش بدید

مجله سبز

ما رو دنبال کنید و پست ها ی جذاب بخونید و سطح دانش خودتون رو افزایش بدید

تقاضای ثبت حق تقدم علامت تجاری به چه صورت انجام می شود ؟

طبق مادۀ 4 قرارداد پاریس برای حمایت مالکیت صنعتی مورخ 21 مارس 1883 میلادی و اصلاحات بعدی آن تمامی و همگی اتباع یکی از کشورهای اتحادیۀ عمومی بین المللی کنوانسیون پاریس یا اتباع کشورهایی که عضو اتحادیه پاریس نباشند ولی در یکی از کشورهای عضو اتحادیۀ اقامت داشته یا در آن کشور دارای مؤسسات صنعتی یا تجارتی واقعی و معتبر باشند، می توانند با رعایت مقررات حاکم و معمول در یکی از کشورهای عضو اتحادیه، شخصاً یا توسط قائم مقام قانونی خویش، اظهارنامه مربوط به تقاضای ثبت علائم تجاری یا صنعتی تسلیم نمایند و بعد از تسلیم اظهارنامه مذکور، در سایر کشورهای اتحادیه از تاریخ تسلیم اولین اظهارنامه و درخواست ثبت، ظرف مدت شش ماه از حق تقدم برخوردار خواهند شد و می توانند این حق تقدم را در هر یک از کشورهای عضو اتحادیه با تقدیم اظهار نامه به ثبت برسانند. البته حقوق اکتسابی اشخاص ثالث قبل از اولین روز وصول اظهارنامۀ مبنای حق تقدم که به موجب قانون داخلی هر یک از کشورهای عضو اتحادیه ایجاد شده باشد، محفوظ خواهد بود.
قانون مادۀ 34 قانون ثبت علائم مصوب 1386 چنین مقرر داشته است در صورتی که اظهارنامه در بردارندۀ ادعای حق تقدم به شرح مذکور در کنوانسیون پاریس ( مادۀ 4) برای حمایت از مالکیت صنعتی باشد که توسط متقاضی یا سلف او در هر کشور عضو کنوانسیون تقاضا شده است، طبق مفاد مادۀ (9) این قانون رفتار می شود.

ماده 9 قانون اشاره شده چنین مقرر می دارد: «متقاضی می تواند همراه با اظهارنامه خود، طی اعلامیه ای حق تقدم مقرر در کنوانسیون پاریس برای حمایت از مالکیت صنعتی مورخ 1261 هجری شمسی (20مارس 1883 میلادی) و اصلاحات بعدی آن را در خواست نماید. حق تقدّم می تواند بر اساس یک یا چند اظهارنامه ملی یا منطقه ای یا بین المللی باشد که در هر کشور یا برای هر کشور عضو کنونسیون مذکور تسلیم شده است. در هر صورت درخواست حق تقدم:
1- ادارۀ مالکیت صنعتی از متقاضی می خواهد ظرف مدت معین رونوشت اظهارنامه ای را ارائه دهد که توسط مرجع ثبت اظهارنامه ای که مبنای حق تقدم است گواهی باشد. برای این امور به سایت اداره ثبت شرکت مراجعه کرد و پیگیری کار در سامانه علائم تجاری می باشد.
2- با پذیرش درخواست حق تقدم، حمایت های مذکور در کنوانسیون پاریس شامل آن خواهد بود.
در صورت عدم مراعات شرایط مندرج در این ماده و مقررات مربوط به آن، اعلامیه مذکور کان لم یکن تلقی می شود.».
در این فرض به نظر می رسد که حق تقدم علائم صوتی با توجه به مواد 9 و 34 قانون جدید ثبت علائم ایران، در اداره ثبت مالکیت صنعتی قابل ثبت است و طبق مادۀ 9 آیین نامه موافقت نامه مادرید باید اظهارنامۀ متقاضی ثبت حق تقدّم ادّعایی عبارت: «علامت صوتی» درج گردد. البته علایم خلاف اخلاق حسنه و نظم عمومی و قواعد آمره دیگر در ایران قابل ثبت نیست.
مستندات لازم برای حق تقدم ثبت کدامند؟
 اظهارنامه شامل اطلاعاتی از جمله تاریخ، شماره ثبت و کشوری که اظهارنامه اصلی در آن جا وصول شده و در صورت ثبت اظهارنامه بشکل منطقه‎ای یا بین‎المللی، اداره‎ای که اظهارنامه در آن جا ارائه گردیده است.
  تحویل اصل مدارک مورد نیاز به همراه ترجمه برای اسنادی که به زبان خارجی تنظیم شده و ضمیمه اظهارنامه الزامی است.
  پرداخت هزینه‎های حق تقدم و ارائه رسید مربوط به پرداخت‎ها به اداره ذیربط ضروری خواهد بود.
  چنانچه امور اداری توسط نماینده قانونی شرکت انجام شود، ارائه وکالتنامه الزامی است.
   اگر ادعای حق تقدم شامل تمامی محصولات اعم از کالا و خدمات مندرج در اظهارنامه نباشد، اشاره به تمامی کالاها و فعالیت‎ها در درخواست حق تقدم ضرورت دارد.
   مدت زمانی که برای حق تقدم ثبت علامت در نظر گرفته شده، ۶ ماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه اصلی می‎‎باشد و روز تسلیم اظهارنامه جزء مدت محسوب نمی شود.
حق تقدم ثبت چه مزایایی دارد؟
•    سهامداران با انجام حق تقدم مجاز خواهند بود تا در زمان اعمال افزایش سرمایه تعداد ۱۰۰ سهم از سهام شرکت را در اختیار بگیرند.
•    از دیگر مزایای حق تقدم ثبت، بوجود آمدن فرصت سرمایه گذاری و فعالیت‎های تجاری و اقتصادی می‎باشد. به ویژه کسانی که اقدام به تاسیس شرکت کرده اند.
•    در صورتی که هنگام افزایش سرمایه شرکت، سهام در اختیار شرکا نباشد، صاحبان سهم می‎‎توانند از طریق حق تقدم عرضه شده توسط دیگر سهامداران، سهم خود را افزایش دهند.
نکته ای در مورد اظهارنامه حق تقدم ثبت :
در صورتیکه اسناد ضمیمه اظهارنامه یا سایر اسناد به زبان دیگری غیر از زبان فارسی تنظیم شده باشد ، ارائه اصل مدارک مورد نیاز همراه با ترجمه کامل آن الزامی است ، مرجع ثبت در صورت لزوم می تواند در جریان بررسی اظهارنامه ، ترجمه رسمی مدارک مذکور را مطالبه نماید در صورتی که ادعای حق تقدم شامل کلیه کالاها و خدمات مندرج در اظهارنامه نباشد ، اشاره به کالاها یا خدماتی که مورد ادعاست ، ضروری می باشد .
اظهارنامه حق تقدم ثبت اختراع چیست؟
لازم به ذکر است که هر اختراعی که تقاضانامه اش، زودتر ثبت گردد، دارای حق تقدم ثبت اختراع می باشد. به این اصل حق تقدم ثبت اختراع می گویند. بر اساس ماده ۱۸ آیین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، چنانچه متقاضی مطابق با ماده ۹ قانون، حق تقدم ثبت اختراع را درخواست نموده باشد، می بایست هنگام تقاضا جهت ثبت اختراع، درخواست خود را بر اساس فرم مخصوص و همراه با مدارکی که نشان دهنده ی این حق می باشد به مرجع ثبت ارائه نماید.
حق تقدم ثبت اختراع می بایست شامل نکات ذیل باشد:
 تاریخ و شماره ی اظهارنامه ی اصلی
 طبقه بندی بین المللی مرتبط با اظهارنامه اصلی
  کشور یا کشورهایی که اظهارنامه اصلی در آن جا ارائه شده است و در صورتی که اظهارنامه ی منطقه ای یا بین المللی مبنای حق تقدم باشد ، ذکر ماخذ آن الزامیست.
چنانچه متقاضی مدعی دو یا چند اظهارنامه قبلی باشد ،مدت زمان حق تقدم در ثبت اختراع از زمان مقدم ترین آن ها به حساب می آید.
مدت زمان حق تقدم ثبت اختراع چقدر است ؟

مدت زمان حق تقدم ثبت اختراع، ۱۲ ماه از تاریخ ارائه ی اظهارنامه ی اصلی می باشد. روز ارائه ی اظهارنامه جزء مدت زمانی که تعیین شده است محسوب نخواهد شد و چنانچه آخرین روز آن مصادف با روز تعطیل باشد، این مدت زمان تا آخرین ساعت اولین روز اداری پس از روز تعطیل، محاسبه می شود.

لازم به ذکر است برای اینکه اشخاص ذینفع قادر باشند از ثبت اختراعی آگاهی یابند، علاوه بر آنکه ثبت اختراع در روزنامه ی رسمی منتشر می شود، ماده ۴۲ قانون ثبت علایم و اختراعات نیز مراجعه به تمام اسناد و اوراقی که به ثبت اختراع مربوط می باشند را پس از صادر شدن ورقه ی اختراع آزاد قرار داده است و بنا بر آن هر کس می تواند از اسناد و اوراقی که به ورقه اختراع یا معاملات مربوط به آن مربوط می باشد با پرداخت حقی که آیین نامه مشخص می نماید، رونوشت مصدق دریافت نماید.